Isonit – Betong

globaltak Behandling i 3 steg:

Betongpannan förlorar med åren sin motståndskraft i och med att dess ytskikt slits ner av väder och vind. Pannan börjar då absorbera vatten vilket skapar en trivsam miljö för angrepp av mossa, lav  och alger. Bortsett från att taket rent visuellt nu börjar ge ett oskött intryck fortsätter nedslitningen av pannan i en allt snabbare takt. Till slut måste både takpannor och underlag bytas ut. Låt inte detta ske, med en IsoTec behandling återställs pannan i 3 steg och får ett nytt ytskikt.

1. Takytan rengörs. Här används en speciellt framtagen högtrycksteknik och med en miljöriktig metod rengörs pannorna djupt ner i porerna helt utan kemikalier.

2. Ytan förseglas. Porerna fylls med en färgad akrylmassa med speciella bindemedel och återförsluter ytan och motverkar att pannan tar åt sig fukt och smuts. Förseglingen förstärker även pannan som med åren blivit mer porös.

3. Pannan beläggs. Som ett sista steg i behandlingen får takpannorna en beläggning som ger taket en slitstark och vattenavvisande yta. Takpannorna får en härlig färg och ges ett ytskikt med enastående egenskaper som andas, är väderbeständigt, flexibelt och vattenavvisande.

Fasad

En fasadbehandling ger ett förstärkt skydd mot väder- och miljöpåverkan. Vi använder en ny, unik och otroligt effektiv metod för impregnering av byggnader, fasader, betong och klinker. Produkten vi använder har en självrengörande egenskap och skyddar stenytor på fasader, marksten och terasser. Dessutom är denna  impregnering ypperlig att använda på övriga mineraliska underlag med stor uppsugningsförmåga, då den agerar vattenavvisande och ger ett skydd mot olja och fettbaserade föroreningar.

Ytterligare en effekt vid denna typ av impregnering är att t ex tuggummi och besvärlig påväxt av mossa och alger lättare kan avlägsnas. Den behandlade ytan blir diffusionsöppen och visuellt osynlig

Marksten

globaltak
Vi erbjuder behandling av marksten på bl.a. garageuppfarter, terasser och runt pooler, men också med fördel på större offentliga anläggningsytor.

Stenytan tvättas grundligt med vatten och högtryck för att sedan beläggas med en vattenbaserad färg som tränger djupt ner i markstenen och ger ett nytt ytskikt . Den nya ytan blir otroligt slitstark, vattenavvisande och tål spill av olja och kemikalier. Dessutom får den ett UV-skydd. Möjlighet till färgval finns. Beläggningsmetod varierar beroende på ytans beskaffenhet och uppsugningsförmåga.

Klimatfärg

cf-1 ClimateCoolerTM ger ett ytskikt som reflekterar bort solens strålar och därmed minskar fastighetens värmeupptagning. Mindre värme betyder mindre energi som går åt nedkylning.

Kostnader för nedkylning av fastigheter är ofta en stor del av dess totala energiförbrukning, ClimateCooler ger betydande minskning av denna förbrukning.

ClimateCoolerTM gynnar vår miljö och ger samtidigt lägre kostnader. Att välja ClimateCooler innebär ett automatiskt stöd genom parnerskap till Världsnaturfonden i kampen om ett bättre klimat.

Utöver dess fördelar kring både miljö och energi ger även ClimateCoolerTM ett ytskit som skyddar taket, minskar vattenabsorbtion, förlänger dess livslängd samt ger ett visuellt tilltalande utseende.

ClimateCoolerTM har utmärkt vidhäftningsförmåga på de flesta underlag och underlättar skötsel genom dess självrengörande egenskaper.

För mer information om ClimateCoolerTM  kan du besöka tillverkarens hemsida på länken här: ISO PAINT NORDIC A/S