Taktvätt

Experter på taktvätt – Våra specialanpassade högtrycksmaskiner rengör ditt tak effektivt och skonsamt utan att skada undertaket. Vi tar bort lav och mossa, även från de minsta porerna, helt utan kemikalier och med enbart kallt vatten. Efter rengöringen ser vi till att häng- och stuprännor är fria från smuts och samlar upp all mossa och smuts för enkel bortforsling.

Känsliga tak Har du ett känsligt tak som inte tål att beträdas eller mekaniskt rengöras, som till exempel ett äldre lertegeltak eller papptak? Vi erbjuder kemisk takbehandling som ett skonsamt alternativ. Vi börjar med att försiktigt skrapa eller borsta bort påväxten, för att sedan applicera ett skum under lågt tryck. Den kvarvarande påväxten kommer att vissna och falla av med tiden.


Skonsam, effektiv och
miljövänlig.
Tar bort all lav och
mossa.
Antialgbehandling.

Så fungerar det

Vår process

Besiktning

Vi utför en besiktning av taket för att bedöma om det går att behandla. Om vi upptäcker några synliga fel eller problem under vår okulära inspektion, kan vi ge rekommendationer och även hjälpa till med utbyte av betongpannor.

Tvätt

Vi anpassar rengöringsmetoden efter ditt taks skick och material, oavsett om det är tegel, betongpannor, lertegel eller eternit. Med våra specialanpassade högtrycksmaskiner rengör vi ditt tak effektivt och skonsamt utan att skada undertaket. Lav, mossa och smuts avlägsnas noggrant, ända ner i de minsta porerna, med enbart kallt vatten och utan kemikalier. Efter rengöringen tar vi hand om mossa och smuts från häng- och stuprännor för enkel bortforsling till tippen.

Känsliga tak

Om ditt tak inte tål att beträdas eller mekaniskt rengöras, som t ex ett äldre lertegeltak eller papptak, kan vi hjälpa dig genom t ex kemisk takbehandling. Då skrapas eller borstas ansamlingar av påväxt först försiktigt av taket och sedan skummas taket med medel under lågt tryck. Påväxt som sitter hårdare kommer då att vissna och trilla av. 

Grundmålning

Nu är det dags att försegla taket och återställa dess aktiva skydd. Vid grundmålningen tränger färgen in i varje liten por, förseglar pannorna och skapar en jämn, fuktfri yta. Detta utgör grunden för ett optimalt slutresultat, vilket förhindrar tillväxt av mossa, svamp och alger, och framför allt hindrar takpannorna från att absorbera vatten.

Toppmålning / 
Vaxbehandling

Det sista steget i processen är toppmålningen. Vi blandar färgen med ett patenterat vax innan vi applicerar slutlagret. Resultatet blir en extremt slitstark och fräsch yta som är helt vattenavvisande och självrengörande, vilket gör taket väderbeständigt.

Mindre reperationer ingår och vi byter även trasiga pannor (o några få per tak) om kund tillhandhåller dessa vid arbetsplatsen. Extra pannor behandlas kostnadsfritt med samma behandling som tak (15st inklusive nockpannor per hushåll).

Varför välja oss?

  • Professionella
  • Miljövänligt
  • Prisvärt
  • Garanti

Vi erbjuder marknadens bästa priser!

Foto galleri

Våra senaste projekt

Ledande experter

Global Taksystem är ledande inom takmålning. Sedan starten 2013 har vi hjälpt över 10 000 kunder att få ett skinande rent tak genom våra effektiva takbehandlingar. Våra behandlingar utförs av professionella och erfarna medarbetare och vi använder oss enbart av patenterade och förstklassiga produkter.

10 000 NÖJDA kunder
Över 10 år i
branschen
10 års garanti

Ditt tak skyddar dig, vi skyddar ditt tak!